top of page
Logo SMM v2 03_V2_02 kopie 2.png

ONTDEK HIER ALLERLEI TIPS EN INSPIRATIE

Effectieve Strategieën om Je Nieuwe Merkidentiteit te Benutten

Haal het Meeste Uit je Nieuwe Merkidentiteit

Een hogere ROI voor jouw nieuwe merkidentiteit
Haal het Meeste Uit je Nieuwe Merkidentiteit

Jullie hebben een uitgebreid brandingstraject doorlopen en zijn nu meer trots dan ooit op jullie bedrijf en de bijbehorende nieuwe branding. Maar hoe kunnen jullie ervoor zorgen dat deze investering maximaal wordt benut?


Grijp de kans

Vier deze frisse uitstraling en identiteit. Zet het zowel intern als extern in de schijnwerpers. Dit is dé kans om je bedrijf opnieuw in de kijker te zetten. Creëer dus de nodige buzz vooraf en tel af naar het grote moment. Overweeg een lanceringsevenement of verstuur aankondigingen alsof het geboortekaartjes zijn. Denk ook aan een persbericht. Dit is een opportuniteit die je niet mag laten liggen!


Iedereen mee

Als je het slim hebt aangepakt, heb je je medewerkers al betrokken bij het rebrandingproces. Dit vergroot niet alleen het draagvlak, maar ook hun enthousiasme. Nu is het tijd om hen volledig aan boord te krijgen. Zorg ervoor dat je medewerkers de nieuwe merkidentiteit volledig begrijpen en weten hoe ze de nieuwe visuele elementen, kleuren en communicatiestijl moeten gebruiken. Dit is het moment om iedereen op één lijn te krijgen.


Deel jullie verhaal

Een nieuw logo en een duidelijke look & feel bieden het perfecte moment om jullie verhaal opnieuw te vertellen. Laat zien wat jullie waarden en overtuigingen zijn, en waar jullie voor staan. Deze oefening hebben jullie al tijdens het proces doorlopen, en nu is het tijd om het met trots uit te dragen. Leg uit waarom deze identiteit is gekozen en hoe het jullie onderscheidt van jullie concurrenten.


Zorgvuldige implementatie

Betrek alle aspecten van jullie bedrijf bij deze rebranding: sociale media, sjablonen en uiteraard de website. Zorg ervoor dat jullie een duidelijk overzicht hebben van alle elementen die moeten worden aangepast, en zorg voor plannen of teplates voor al deze onderdelen.


Volg op en optimaliseer

Luister aandachtig naar feedback. Resoneert het verhaal? Is jullie aanbod duidelijker geworden? Communiceert het de juiste boodschap en, nog belangrijker, bereiken jullie de juiste doelgroep? Door middel van wedstrijden of enquêtes kunnen jullie waardevolle input verzamelen. Evalueer en pas, indien nodig, enkele elementen aan op basis van de feedback.


Kortom, maak er een niet te missen feestje van! Dit zal niet alleen bijdragen aan klantenbinding en interne betrokkenheid, maar ook nieuwe kansen aantrekken. Een fantastisch idee om jullie merk naar een hoger niveau te tillen!

Comments


bottom of page